OM MIG

Jag heter Emilie Bergman och arbetar som Art Director / Grafisk Designer / Illustratör. Jag animerar även för webb och sociala medier. 

Utbildning

Jag har en fil.kand. från Stockholms universitet i pedagogik och beteendevetenskap där jag läste en treårig utbildningen inom mediepedagogik och teknik. Jag är specialiserad på hur människor läser av information, kommunicerar och agerar i digitala miljöer och när de läser av tryckta produkter. Och hur människor påverkas av digital design och bilder, i olika åldrar. Jag är utbildad inom färglära, typografi, design, bildspråk, berättandeteknik, illustration och animation. 

 

Jag har studerat relationen mellan människa och teknik och användandet av medie- och kommunikationsteknik.

Jag har studerat hur jag som formgivare och illustratör bäst utformar och anpassar digitala miljöer och tryckt material efter målgruppen och deras beteenden.

Jag är utbildad på Berghs i grafisk kommunikation där jag studerade idé- och konceptutveckling för varumärken och marknadsföringskampanjer.

AD/Grafisk designer

Jag skapar starka och unika koncept för varumärken, workshops eller konferenser. Jag hjälper företag eller organisationer att kommunicera med sin målgrupp med en design som stärker deras varumärke. Jag har en bred kompetens som jag har byggt upp under många år på byrå och som frilans. 

Illustratör

Jag gör illustrationer för läromedel, behandlingsmaterial för barn, varumärken, webb, tidningar och böcker för barn. Jag har ett pedagogiskt öga och uttryck som illustratör och kan ta uppdrag där jag gör både form och illustration.

 

Animation

Jag kan animera illustrationer för inlägg på sociala medier eller webbsidor. 

Illustratör i Stockholm

Jag är medlem i Svenska Tecknare och Illustratörcentrum.

Ylva, Svensk Vindenergi

"Förutom att vara duktig och leverera bra och snygg design så utmärker sig Emilie genom att vara snabb och flexibel. Jag kan alltid kontakta henne och få snabbt svar när jag behöver det. Hon är också väldigt tillmötesgående och trevlig att arbeta med."

Louise Frei, Kaustik AB

"Emilie är kreativ, stilsäker, flexibel och proffsig så samarbetet kring bland annat design och layout för vårt kundmagasin samt illustrationer till vår hemsida har varit ett sant nöje. Tack!"

David Andersson, Borand

"Jag fick hjälp att hitta utformning av logon till mitt nystartade bolag. Jag trodde jag hade koll och en bra idé. Men Emilies tänk och smarta lösningar gav en fantastisk logo som beskriver vad Borand AB är och vart vi ska."

Bergman Illustrerat vill kommunicera på ett medvetet sätt i sitt arbete och har alltid med sig ett reflekterande kring genus, normer, jämställdhet och miljö.
  • Instagram
  • Facebook

ART DIRECTOR  –  GRAFISK FORMGIVARE  –  ILLUSTRATÖR – STOCKHOLM