top of page
Grafisk formgivare

OM MIG

Jag heter Emilie Bergman och arbetar som Art Director / Grafisk Designer / Illustratör. Jag animerar även för webb och sociala medier. 

Utbildning

  • Mediepedagogik och teknik på stockholms universitet. Fil.kand. i pedagogik och beteendevetenskap. 

 

Jag är specialiserad på hur människor tar till sig information från tryckta och digitala produkter och hur de agerar och kommunicerar i dessa miljöer. Jag har studerat hur människor påverkas av digital design och bilder beroende i olika åldrar.

Jag har studerat hur jag som formgivare och illustratör bäst utformar och anpassar digitala miljöer och tryckt material efter målgruppen och deras beteenden.

Utbildad i färglära, typografi, design, bildspråk, berättandeteknik, illustration, film, animation. 

  • Berghs school of communication; grafisk kommunikation. Idé- och konceptutveckling för varumärken och marknadsföringskampanjer.

Illustratör i Stockholm
Illustratör

Jag är medlem i Svenska Tecknare och Illustratörcentrum.

AD/Grafisk designer

Jag skapar starka och unika designkoncept för varumärken, workshops eller konferenser. Jag hjälper företag eller organisationer att kommunicera med sin målgrupp med design, film eller animation som stärker deras varumärke. Jag har en bred kompetens som jag har byggt upp under många år på byrå och som frilans. 

Emilie Bergman

Illustratör

Jag gör illustrationer för läromedel, behandlingsmaterial för barn, varumärken, webb, tidningar och böcker för barn. Jag har ett pedagogiskt öga och uttryck som illustratör och kan ta uppdrag där jag gör både form och illustration.

 

Animation

Jag kan animera illustrationer för inlägg på sociala medier eller webbsidor. 

Ylva, Svensk Vindenergi

"Förutom att vara duktig och leverera bra och snygg design så utmärker sig Emilie genom att vara snabb och flexibel. Jag kan alltid kontakta henne och få snabbt svar när jag behöver det. Hon är också väldigt tillmötesgående och trevlig att arbeta med."

Louise Frei, Kaustik AB

"Emilie är kreativ, stilsäker, flexibel och proffsig så samarbetet kring bland annat design och layout för vårt kundmagasin samt illustrationer till vår hemsida har varit ett sant nöje. Tack!"

David Andersson, Borand

"Jag fick hjälp att hitta utformning av logon till mitt nystartade bolag. Jag trodde jag hade koll och en bra idé. Men Emilies tänk och smarta lösningar gav en fantastisk logo som beskriver vad Borand AB är och vart vi ska."

bottom of page