top of page

OM MIG

Emilie Bergman

HEJ!

Jag heter Emilie Bergman och arbetar som AD, grafisk designer och Illustratör och har kompetens inom animation. Jag har kontor vid Odenplan i Stockholm. 

emilie@bergmanillustrerat.com

0736-37 47 76

Besöksadress: Västmannagatan 56, Sthlm.

En stark drivkraft för mig är att påverka till positiv förändring för människor. Jag vill kommunicera på ett medvetet sätt i mitt arbete och har alltid med mig ett reflekterande kring genus, normer och jämställdhet. Även miljö och cirkulärt tänkan­de ligger mig varmt om hjärtat. 

Med bakgrund i min fil.kand. på mediepedagogik & beteendevetenskap från stockholms universitet är jag specialiserad på hur människor tar till sig information från tryckta och digitala produkter och hur de agerar och kommunicerar i dessa grafiska ”rum”. Jag har studerat hur barn och vuxna påverkas av färg, form, design och bilder och hur jag som formgivare och illustratör bäst utformar design och illustration efter målgruppen och deras beteenden.

Jag är utbildad i färglära, typografi, design, bildspråk, berättandeteknik, illustration, film, animation. Jag har även läst idé- och konceptutveckling för varumärken och marknadsföringskampanjer på Berghs school of communication.

AD och grafisk designer

Som senior inom min bransch har jag skapat konceptdesign, magasindesign, design för trycksaker, digital design, webbsidor, annonser. Jag har arbetat mycket med layout, formgivning, läromedel, böcker,  broschyrer, informationsmaterial, behandlingsmaterial för barn, rapporter, årsredovisningar, storbildsformat och mycket mer.  

Animation

Jag animerar illustrationer som kan användas i informationsfilmer, inlägg på sociala medier eller webbsidor. 

Illustratör

Jag skapar illustrationer för läromedel, trauma- och behandlingsunderlag för barn, illustrationer som stärker varumärken och webbsidor eller appar, tidningar och barnböcker. 

 

BRIS utbildning Expertgrupp Barn 

Jag har gått BRIS digitala utbildning i metoden "Expertgrupp barn" som tar avstamp i barnkonventionen. Användbar i sammanhang där barn ska komma till tals, till exempel i workshops för att analysera ett läromedel eller metodmaterial. Läs mer om "Expertgrupp barn" här >> 

Cirkulär Grafisk formgivare och illustratör

Jag har påbörjat min cirkulära resa och har gått utbildningen Åtta cirkulära affärssteg hos CirEko.

Illustratör i Stockholm
Illustratör

Medlem i Svenska Tecknare och Illustratörcentrum.

Ylva, Svensk Vindenergi

"Förutom att vara duktig och leverera bra och snygg design så utmärker sig Emilie genom att vara snabb och flexibel. Jag kan alltid kontakta henne och få snabbt svar när jag behöver det. Hon är också väldigt tillmötesgående och trevlig att arbeta med."

Louise Frei, Kaustik AB

"Emilie är kreativ, stilsäker, flexibel och proffsig så samarbetet kring bland annat design och layout för vårt kundmagasin samt illustrationer till vår hemsida har varit ett sant nöje. Tack!"

David Andersson, Borand

"Jag fick hjälp att hitta utformning av logon till mitt nystartade bolag. Jag trodde jag hade koll och en bra idé. Men Emilies tänk och smarta lösningar gav en fantastisk logo som beskriver vad Borand AB är och vart vi ska."

bottom of page