Hej! Jag heter Emilie Bergman och är grafisk designer / art director och illustratör.

UTBILDNING

Jag har en fil.kand. från Stockholms universitet i pedagogik och beteendevetenskap. Jag är specialiserad på hur människor lär, kommunicerar och agerar i digitala miljöer och när de avläser tryckta produkter. Jag har studerat hur jag som formgivare och illustratör bäst utformar och anpassar digitala miljöer och tryckt material efter målgruppen och deras beteenden.

 

Jag har även studerat relationen mellan människa och teknik och användandet skapandet av medie- och kommunikationsteknik.

 

Jag är även utbildad på Berghs i grafisk kommunikation där jag studerade idé- och konceptutveckling för varumärken och marknadsföringskampanjer.

Jag samarbetar ofta med fotograf Olof Plym Forshell

ILLUSTRATÖR / ANIMATION

Jag har ett pedagogiskt öga och uttryck som illustratör. Som illustratör kan jag förenkla komplexa processer visuellt. Jag kan lätta upp artiklar och längre texter med hjälp av mina illustrationer. Jag kan rita och animera illustrationer för inlägg på sociala medier eller webbsidor mm. 

Jag är medlem i Svenska Tecknare och Illustratörcentrum.

Här kan du se fler av mina illustrationer >>

Här nedan kan du se ett urval av kunder jag arbetar med:

EasyFairs

Calazo förlag

Sanoma Utbildning

Italienska Statens Utrikeshandelsbyrå

Sveriges Ingenjörer (den första ingenjören)

Smart Senior

Röda Korset

Kaustik AB

Energiforsk

Watt-S

Svensk Vindenergi

Sveriges Kommuner & Landsting

Boverket

Nacka Terapi

Futurniture

GRAFISK DESIGNER /

ART DIRECTOR

Jag hjälper företag och organisationer att nå ut till sin målgrupp med en design som passar deras varumärke och målgrupp.​

 

Jag designar grafiska profiler, logotyper, trycksaker för event, tidningar, banners, digital design. Jag designar webbsidor och skapar rörliga inlägg för sociala medier.

Bergman Illustrerat vill kommunicera på ett medvetet sätt i sitt arbete och har alltid med sig ett reflekterande kring genus, normer, jämställdhet och miljö.
  • facebook
  • Instagram

ART DIRECTOR  –  GRAFISK FORMGIVARE  –  ILLUSTRATÖR – STOCKHOLM