top of page
Illustratör barnbok

Läs bokrecension

på Natursidan

här >>>

Finns översatt

till finska!

Illustratör Barnbok

Författare: Karin Runesson

Illustratör: Emilie Bergman

Emilie Bergman illustratör

Karin och Emilie i Calazos monter på bokmässan i Göteborg. 

  • Instagram Black Square

BARNENS UTEBOK

Från älgbajsfika och busplantering till småkrypsfällor och myrkalas

 

Barnens utebok är full av idéer och tips på utomhus­aktiviteter som du kan göra tillsammans med barn. Här hittar du både lekar, recept, odlingstips och pyssel. Ingenting är svårt. För de allra flesta aktiviteterna i Barnens utebok räcker det helt enkelt med att man klär på sig och går ut.

Hur många gånger om dagen bajsar en älg?

Tillsammans med varje aktivitet i boken finns det rolig fakta att läsa. Till exempel får man lära sig hur många gånger per dygn en älg bajsar, vilka moln som kan visa att det blir regn snart, hur man ser skillnad på några vanliga fåglar och vad björnar gör när de hör människor i skogen.

 

För alla årstider och väder

Bokens aktiviteter är indelade efter de olika årstiderna. Regniga dagar har ett helt eget uppslag, eftersom många barn faktiskt tycker att det är roligt att vara ute då. (Det svåra kan vara att locka med sig föräldrarna)! 

Bakgrund 

Idéen till boken kom till när författaren Karin Runesson var föräldraledig från sitt arbete som biolog och saknade en bok som inbjöd till aktivitet utomhus. Hon hittade illustratören Emilie Bergman på Illustratörcentrum och skrev avtal med Calazo förlag om att ge ut en bok. Under våren 2018 skapade de tillsammans boken som har ett 40-tal uteaktiviteter för hela året och är på 85 sidor.

På Calazo förlag kan du köpa och även läsa några utdrag från boken >>

Följ oss på instagram!

På vårt konto @barnensutebok har vi lagt upp fler tips på uteaktiviteter från oss och från barn och föräldrar som har läst boken.

Barnens utebok
bottom of page